Op wat moet je letten bij het kiezen van een goede boxspring?

Een gezonde slaap is onmisbaar voor een goede gezondheid en lichaamsconditie. Alleen met een voldoende en gezonde slaap kunnen we dagelijks goed functioneren. Het kiezen van een goed bed of boxspring is dan ook belangrijk. Een goede boxpspring kopen doe je dus niet zomaar. Wat is een boxspring en op wat moet je zeker letten als je een goede boxspring wilt kopen?

Combinatie
Een boxspring is een combinatie van een bodem met een onderstel. Een matras en eventueel een top matras maken je boxspring compleet. Het onderstel van een boxspring is een beddenbak uit hout of metaal bekleed met een decoratieve stof. Een metalen frame met bonell- of pocketveren, een matras met pocketvering en eventueel een top matras vervolledigen je boxspring.

Wat is een goede boxspring?
Een goede boxpspring kopen is belangrijk. Die moet je ganse lichaam maximaal ondersteunen. Doet kan best met minstens een dubbele en vaak zelfs een driedubbele laag bestaande uit (pocket)veren. Deze werken best nauw samen met je matras. Dat verhoogt aanzienlijk je slaapcomfort. Het bed van zo’n boxspring ligt meestal hoger dan bij een klassieke bodem met matras. De meest recente boxsprings zijn vlak en in verschillende standen regelbaar.

Een boxspring voor elk interieur
Een goede boxpspring kopen doe je door je vooraf goed te informeren. Ze zijn er immers in verschillende materialen, uitvoeringen en (trendy) kleuren. De matrassen kunnen zelfs in dezelfde stof als de bodem van je boxspring en hoofdbord worden uitgevoerd. Zo vind je ongetwijfeld een boxspring die bij de stijl en het interieur van je slaapkamer past. Je bepaald dus zelf hoe je toekomstige boxspring er zal uitzien. Modern, strak of klassiek, alles is mogelijk.

Op wat letten voor goede boxspring?
Bij een goede boxpspring kopen hou je best rekening met enkele belangrijke factoren. Je Een goede boxspring moet niet zo nodig de duurste zijn. De goedkoopste is daarom niet noodzakelijk die met de laagste kwaliteit. Hou bij je keuze zeker rekening met:

 • Het lichaamsgewicht van de persoon of personen die de boxspring zullen gebruiken
 • Hun slaapgewoonten
 • Hun eventuele allergieën
 • De mate waarin ze transpireren

De vering
De soort en kwaliteit van de vering is even goed belangrijk. Je hebt daarbij de keuze tussen pocket- en bonellveren.
De voordelen van pocketveren:

 • Zijn elastischer
 • Bieden een groter gebruikscomfort
 • Passen zich beter aan ieders lichaam aan
 • Geschikt voor personen met een gewicht tot maximaal 100 kilogram
 • Geniet de voorkeur bij rugklachten

De voordelen van bonellveren:

 • Zijn beweeglijker dan pocketveren
 • Zijn vooral vlak elastisch
 • Geschikt bij een lichaamsgewicht van meer dan 100 kilogram

Bij een goede boxpspring kopen staat maximaal slaapcomfort vooraan. Daarvoor wordt aangeraden om een matras met meer dan 250 pocketveren per vierkante meter.

De hardheid van je matras
Een goede boxpspring kopen doe je door ook met de hardheid van je matras rekening te houden. Die stemt minstens overeenstemmen met het gewicht en de lichaamslengte van diegenen voor wie de boxspring bestemd is. Bij een tweepersoons boxspring kies je dus best een matras met een hardheid die is individueel is aangepast.

Materiaalkeuze
Zorg er bij een goede boxpspring kopen dat het bed gemaakt is van hout. Daar komen verschillende houtsoorten voor in aanmerking. Kies voor de basis zeker voor massief hout en zeker voor die delen die het gewicht moeten opvangen. Spaanplaat of een goedkope houtvervanger zijn hier geen goede keuze.

De keuze van de beste boxspring
Hou zeker ook rekening met tips om een miskoop te voorkomen:

 • Viscose verhoogt het slaapcomfort en verlaagt de druk
 • Latex is een sterk absorberende kunststof en vooral geschikt voor diegenen die overmatig transpireren
 • Koudschuim is bestemd voor diegenen die graag op een hardere ondergrond slapen
 • Bij allergieën zijn latex, viscose of koudschuim een goede keuze
 • PU- schuim: is van mindere kwaliteit waardoor het minder goed ondersteunt en er zich op relatief korte tijd vervelende ligkuilen vormen

Lighoogte
Vergeet zeker ook de lighoogte van je boxspring niet. Niet meer zo’n jonge mensen kiezen best een boxspring met een hogere instap, tussen de vijftig en zeventig centimeter. Dat gegarandeerd hen een makkelijke instap. Dat verhoogt aanzienlijk het gebruikscomfort, zeker ook bij rug- gewrichtsklachten. Grote personen kiezen meestal voor een lighoogte vanaf 70 centimeter. Voor kleinere personen bedraagt dit gemiddeld 60 centimeter en minder.

Bezoek onze showroom of contacteer ons.

Onze showroom vindt u hier.

Volg ons op facebook!

 

OPENINGSTIJDEN

Maandag   GESLOTEN

Dinsdag        11 - 18.00

Woensdag    11 - 18.00

Donderdag   11 - 18.00

Vrijdag          11 - 18.00

Zaterdag       11 - 17.00

Zondag         12 - 16.00

Contactgegevens

Stuur ons een app

info@woonoutletzuid.nl

Homeruspassage 1

6411 AX Heerlen